Konsertit Suomessa 2014

Ulkomaisia megatähtiä vierailee Suomessa jälleen 2014 tasaiseen tahtiin.

Ruotsalainen tähti Lisa Nilsson esiintyy maaliskuussa Turussa. Toukokuussa amerikkalainen bändi Korn soittaa keikkansa Kaapelitehtaalla ja legendaarinen Peter Gabriel vierailee samassa kuussa Hartwall Areenalla. Huhtikuussa Hartwall Areenalla vuorostaan konsertoi niin Justin Timberlake, Robbie Williams kuin Aerosmithkin. Kesäkuussa samalle lavalle astelee Miley Cyrus ja Kaisaniemen Puistossa voi nauttia musiikista ulkoilmakonsertissa ZZ Top:in tahdissa. Syyskuussa kuuntelijat niin Turussa kuin Helsingissäkin voivat lumoutua Il Divo viihdeoopperan musiikista ja jotta marraskuu ei tuntuisi liian pimeältä, tuovat megatähdet Elton John ja Marianne Faithfull tunnelmaa Helsinkiin.

Kotimaisten tähtien fanit voivat nauttia J. Karjalaisen musiikista Tampereella jo maaliskuussa. Tämä artisti kuten moni muukin kiertää 2014 aikana ympäri Suomen maata, joten ei hätää jos ensimmäinen keikka jäisikin välistä. Kiertue-artistien joukossa on 2014 ainakin Neljä Ruusua, Kaija Koo, Lauri Tähkä, Haloo Helsinki, Happoradio, Olavi Uusivirta. Cheek esiintyy elokuussa Olympiastadionilla. Iskelmätähdistä kiertueella 2014 ovat mm. Eija Koriseva, Janne Hurme, Meiju Suvas ja Sirpa Jokinen.

YLE:n Radion Sinfoniaorkesteri soittaa Musiikkitalossa klassista musiikkia viikottain. Eri konserteissa vierailee esiintyjiä niin muualta kotimaasta kuin ulkomaisista orkestereista. Perheen pienimmille on myös ohjelmistossa tarjontaa.

Savonlinnan Oopperajuhlat avaa heinäkuussa kesän uutuustuotanto Aulis Sallisen Kullervo ja seuraavana ohjelmistossa on Timo Mustakallio-laulukilpailun 2013 voittajien konsertti. Okko Kamu johtaa Olavinlinnan Mozart-klassikon ja ranskalaisena vierailijana esitetään Carmen. Loppukesästä Olavinlinnassa nähdään Welsh National Operan vierailevina teoksina Puccinin Manon Lescaut ja Verdin Nabucco. Edesmennyttä kamarilaulaja Tom Krausea muistetaan juhlakauden 2014 Mozartin Requiem-konsertilla. Tämä konsertti pidetään Kerimäellä ja solisteina esiintyvät Lilli Paasikivi, Soile Isokoski, Nicholas Söderlund ja Jorma Silvasti. Dalia Stasevska johtaa esityksessä Helsingin Barokkiorkesteria.