Musiikki on iso osa pelielämystä

Musiikista on muodostunut hyvin keskeinen osa pelielämystä ja monien pelien aiheetkin kytkeytyvät jotenkin musiikin ympärille. Aiemmin pelimusiikki oli melko monotonista ja alkeellista ja se kuului lähinnä taustalla toistuvana melodiana, joka jäi ärsyttävästi soimaan päähän päiväkausiksi. Nykyään pelimusiikki on saanut lisää tilaa ja sen taso on noussut aivan uusiin ulottuvuuksiin. Pelimarkkinoiden kasvaessa ja pelien suosion lisääntyessä jatkuvasti niihin sijoitetaan valtavasti rahaa ja työvoimaresursseja.

Musiikki onkin yksi tärkeimmistä sijoituskohteista peliä suunniteltaessa. Normaalisti musiikki on sävelletty pelin aihetta ja tunnelmaa silmällä pitäen ja musiikkityylit vaihtelevat yleensä pelin edetessä ja tilanteiden muuttuessa, aivan kuten elokuvissakin. Pelien kehittelyssä musiikkiin panostetaan nykypäivänä valtavasti ja monista pelimusiikin säestäjistä on tullut jo alansa kuuluisuuksia.

Kuuntele lempimusiikkiasi ja voita

Laulutaidon ja kitaransoiton lisäksi musiikkipeleissä voidaan mitata musiikkitietoutta tai sitten ne asettavat vaikkapa teeman erilaisille kolikkopeleille. CasinoEuron sivustolta löytyy monia musiikkiaiheisia pelejä, joissa teemana on esimerkiksi rokkibändi Kiss tai rokin kuningas Elvis. Pelisivustolta löytyy myös monia eri aikakausiin sijoittuvia kolikkopelejä, kuten Groovy 60s, jonka musiikki vie muistot suoraan iloiselle kuusikymmentäluvulle. Yhtä hauskoja teemoja löytyy niin ikään 70- ja 80-luvuiltakin. Nyt kannattaa siis kääntää volyymit kovemmalle ja pyöräyttää musiikkipeli käyntiin.

Musiikkiaiheiset pelit asettavat tahdin

Samaan aikaan kun pelimusiikki on kehittynyt, on markkinoille ilmestynyt myös monia musiikkiaiheisia pelejä. Kotibileiden suursuosikit Singstar ja Guitar Hero viihdyttävät interaktiivisuudellaan ja ne ovat muodostuneet jo alansa klassikoiksi. Molemmista on ilmestynyt vuosien saatossa jo useampia versioita. Esimerkiksi karaokeen pohjautuvaa Singstar-peliä voi ostaa useilla eri musiikkiteemoilla, kuten ABBA-teemalla tai kotimaan markkinoille kehitetyllä suomirock-teemalla.

Kitaransoittoon keskittyvän Guitar Heron rinnalle on myös ilmestynyt monia muita pelejä, joilla voi harjoitella eri instrumenttien soittoa. On olemassa myös pelejä, joissa opetellaan säveltämään itse musiikkia tai miksaamaan jo olemassa olevaa musiikkia erilaisten ohjelmistojen avulla. Musiikkipelit voivat siis olla hyvinkin hyödyllisiä ja ne voivat tukea oppimista.