Tie tähtiin – markkinoinnin perusteet muusikolle

Artisti käyttää kaiken aikansa työnsä ajatteluun ja uusien ideoiden ammentamiseen ympäristöstään ja sisältään. Artisti ei tee työtään muiden pyynnöstä, vaan ilmaisee itseään ja sisäistä maailmaansa työnsä kautta. On myönnettävä, että artistin elämä poikkeaa normaalista toimistotyöstä. Vaikka artistin työstä ei välttämättä saa lomia, ei se haittaa, sillä hän tuottaa tulosta puhtaasta intohimosta alaansa kohtaan.

Miksi artistin on tärkeää markkinoida itseään? Etenkään aloitteleva artisti ei vielä ole kerännyt yleisöä tai seuraajia. Kuinka hän voi saada omaa työtään myytyä, jos kukaan ei tiedä siitä? Tässä kohtaa olennaiseksi tulee itsensä ja taiteensa markkinointi. Siispä työhön kuuluu yleisön ajan tasalla pitäminen artistin työstä ja uusista kappaleista sekä saada uusia työkeikkoja.

Mistä markkinointi alkaa?

Markkinointi alkaa puhumalla. Työstä täytyy puhua perheelle, ystäville ja muille ihmisille saadakseen itseään kuuluville. Artistin on tärkeää oppia heti puhumaan inspiraation lähteistään, työprosessistaan ja menneistä ja tulevista työkeikoista. Bändillä on hyvä olla logo, joka antaa konkreettisen kuvan puheen tueksi. Painata bändisi logo käyttövaatteisiin, mikä voi myös kiinnittää ihmisten huomion ja näin avata keskustelun.

Yleisön täytyy kuulla bändisi musiikkia. Voit tehdä jaettavia mainoksia, joissa on bändisi nimi ja logo sekä tietoa, minkälaista musiikkia bändisi soittaa. Markkinoidessasi bändiäsi puhumalla kannattaa myös mainita, että bändi on varattavissa esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin. Etenkin uusien bändien on tärkeää koota uutta yleisöä, ja helpoiten se tapahtuu tietenkin saamalla kerättyä keikkoja ja saamalla bändisi kuuluviin.

Sosiaalinen media markkinoinnin tukena

Sosiaalinen media on artistin yksi tärkeimmistä markkinointikanavista. Artistin kannattaa miettiä, mikä on kaikista luonnollisin keino tuoda itseään ja bändiään esille sosiaalisessa mediassa. Jos olet luonnollinen kirjoittaja, kannattaa aloittaa blogi. Kuvauksesta pitävien kannattaa kuvata prosessin vaiheita ja videoida pätkiä työstä, jotka voidaan julkaista sosiaalisessa mediassa. Jokaisella artistilla on tärkeää olla myös omat nettisivustot.

Artistien kannattaa myös myydä bändin logolla varustettuja vaatteita, jotta he saavat näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Promootiotyö vaatii aikaa ja luovuutta, mutta se on elintärkeää artistin menestymisen kannalta. Jokainen oppii varmasti markkinoinnin salat, vaikka se saattaa aluksi olla haastavaa. Pysy ajan hermoilla ja tutki, minkälaiseen materiaaliin yleisösi vastaa helpoiten ja tiesi tähtiin on turvattu.